Ezt az ételt csak én és anya szeretjük a családból, de mi
nagyon. Én szoktam elkészíteni.
2 evőkanál olajra 3 közepes méretű, felaprított hagymát
teszek, megsózom és megdinsztelem. Amikor már jónak látom, rakok rá 1 lapos
evőkanálnyi őrölt paprikát, elkeverem, kicsit pirítom, és öntök hozzá egy pici
vizet. Főzöm egy kicsit, és paradicsompürét teszek hozzá (most ajvárt is, mert
van itthon). Pár perc után hozzáadom a borsót (most mirelitet). 5-10 percig
főzöm, aztán öntök bele egy Vilmos poharas rizst (most barnát) és 2-3-szor
annyi vizet. A rizs miatt teszek bele újra egy kis sót, ilyenkor kerül bele a
többi fűszer (csili, bors, fokhagyma) is.
Hogy te milyen ügyes kis háziasszony vagy! Nagyon finom lehet! :))
VálaszTörlésKöszönöm szépen!
TörlésSzámomra nagyon szimpatikus! Ki fogom próbálni - már lehet, hogy ma délre. Milyen névre hallgat ez az étel?
VálaszTörlésTényleg azt oda se írtam! Borsópörkölt a neve. Anya régen nokedlivel is készített.
TörlésNagyon teszik a recept nekem is. Egyik nap kipróbálom. Írok majd, hogyan sikerült.
VálaszTörlésKöszönöm, hogy megosztottad.
Én is nagy cicakedvelő vagyok. Vigyázz a cicádra, nehogy belegabalyodjon a nylon szatyrok fülébe a nyaka.
Megcsináltam a borsópörköltet. Eszembe jutott, hogy ettem én már tojáspörköltet! Mi lenne, ha ötvözném! - gondoltam. Ötvöztem. Néhány főtt tojás felkockázva beledobtam a végén. Remek lett! Holnap ebédre is ez lesz.
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett a borsópörkölt!
TörlésTojáspörköltet még nem ettem, de a mamám készített anyáéknak kiskorában. Anya nem szerette a fehérje miatt, ő csak a sárgáját szereti. Én meg pont a fehérjét, így most megbeszéltük, hogy kipróbáljuk és osztozunk.
Jó, hogy kiegészítitek egymást. Kicsit tömény, nehéz étel, de finom.
VálaszTörlés