2013. május 5., vasárnap

Madármályva kifőzdéje: borsópörkölt


Ezt az ételt csak én és anya szeretjük a családból, de mi nagyon. Én szoktam elkészíteni.

2 evőkanál olajra 3 közepes méretű, felaprított hagymát teszek, megsózom és megdinsztelem. Amikor már jónak látom, rakok rá 1 lapos evőkanálnyi őrölt paprikát, elkeverem, kicsit pirítom, és öntök hozzá egy pici vizet. Főzöm egy kicsit, és paradicsompürét teszek hozzá (most ajvárt is, mert van itthon). Pár perc után hozzáadom a borsót (most mirelitet). 5-10 percig főzöm, aztán öntök bele egy Vilmos poharas rizst (most barnát) és 2-3-szor annyi vizet. A rizs miatt teszek bele újra egy kis sót, ilyenkor kerül bele a többi fűszer (csili, bors, fokhagyma) is.


8 megjegyzés:

  1. Hogy te milyen ügyes kis háziasszony vagy! Nagyon finom lehet! :))

    VálaszTörlés
  2. Számomra nagyon szimpatikus! Ki fogom próbálni - már lehet, hogy ma délre. Milyen névre hallgat ez az étel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg azt oda se írtam! Borsópörkölt a neve. Anya régen nokedlivel is készített.

      Törlés
  3. Nagyon teszik a recept nekem is. Egyik nap kipróbálom. Írok majd, hogyan sikerült.
    Köszönöm, hogy megosztottad.
    Én is nagy cicakedvelő vagyok. Vigyázz a cicádra, nehogy belegabalyodjon a nylon szatyrok fülébe a nyaka.

    VálaszTörlés
  4. Megcsináltam a borsópörköltet. Eszembe jutott, hogy ettem én már tojáspörköltet! Mi lenne, ha ötvözném! - gondoltam. Ötvöztem. Néhány főtt tojás felkockázva beledobtam a végén. Remek lett! Holnap ebédre is ez lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy ízlett a borsópörkölt!

      Tojáspörköltet még nem ettem, de a mamám készített anyáéknak kiskorában. Anya nem szerette a fehérje miatt, ő csak a sárgáját szereti. Én meg pont a fehérjét, így most megbeszéltük, hogy kipróbáljuk és osztozunk.

      Törlés
  5. Jó, hogy kiegészítitek egymást. Kicsit tömény, nehéz étel, de finom.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...